Софтуерно премахване на вихрови клапи


Диагностика на Mercedes, Smart, Maybach, C-Class, E-Class, сервиз със СПЕЦИАЛИЗИРАНА компютърна диагностика Мерцедес Mercedes

Софтуерно премахване на вихрови клапи

Софтуерно премахване на вихрови клапи, но първо да кажем какво представляват и каква работа вършат. Вихровите клапи са проектирани да създават завихряне на въздух вътре в горивната камера. Първоначално те осигурят подобрена гориво-въздушна смес. Също така по-добра горивна ефективност, по-добър въртящ момент и подобрена производителност при ниски обороти на двигателя. Те имат много предимства, докато не се повредят.

Софтуерно премахване на вихрови клапи, сигурно и безопасно премахване вихрови клапи с лицензиран софтуер


За съжаление, вихровите клапи могат да причиняват сериозни механични проблеми. Това се случва, когато се повредят. С течение на времето и натрупване на нагар в смукателният колектор, намиращите се в смукателя вихровови клапи, почват да работят не правилно. От тук те могат да причинят много механични проблеми, които ще изброим по-долу.


Предимства от софтуерното премахване на въртящи се клапи

Някои забележителни предимства от премахването на вихровите клапи от вашия двигател са:

  • Повишена горивна ефективност
  • Няма повече грешки в ECU и светнали лампички по таблото
  • Подобрена работа на двигателя
  • Ще удължи живота на двигателя
  • По-добра работа на отделителната система
  • Не се налага да купувате нови, което ще ви спести пари

Спиране софтуерно на вихрови клапи с оригинален италиански програматор DFB / ДФБ


Премахването на вихровите клапи ще увеличи ли мощността?

Това ще се усети в зависимост от двигателя, тъй като вихровите клапи са проектирани да се отварят напълно при по-високи обороти, вероятно няма да забележите, че ги няма. Някои клиенти ще могат да видят увеличение на мощността след премахване на клапите, особено ако са били напълно покрити с натрупан въглерод, което им е попречило да работят правилно.

Софтуерно премахване на вихрови клапи, програмиране изключване на вихрови клапи
 

 


Какви са причините за повредите на вихровите клапи

Повреда в електрониката

Новите модели вихрови клапи се управляват и регулират от електронния контролен блок (ECU) на вашия автомобил. Но те ще бъдат безполезни, ако задвижващите механизми, които регулират вихровите клапи, се повредят по някаква причина. Повреден или не работещ завихрящ клапан може да причини грешки в ECU / главният компютър и да постави автомобила ви в режим на възстановяване. В екстремни случаи повредена вихрова клапа ще доведе до попадане на остатъци или части от двигателя в горивната камера, причинявайки сериозни щети на вашия двигател. Тук идва нашата роля, като можем да направим софтуерно изолиране на вихровите клапи. След това модифицираме системата на всмукателния колектор и препрограмираме ECU да работи без нея.


Да причинят течове

С течение на времето уплътненията на клапите се повреждат, което води до изтичане на въздух от всмукателния колектор. Това променя и компрометира съотношението гориво-въздух, което те трябва да подобрят. Двигателят започва да използва по-богата смес от гориво и нарушава ефективността на му.


Износване и счупване

Вихровите клапи, са податливи на износване. Клапите могат лесно да се огънат или счупят. Винтовете, които закрепват клапите към шпиндела, се разхлабват и падат в горивната камера. От тук и сериозна повреда на двигателя.


Запушване на клапите

Вихровите клапи са изложени на много масло и въглерод от горивната камера. Това в крайна сметка ще ги запуши и ще доведе до неизправност. Това може да бъде следствие от рециркулацията на отработените газове (EGR) и вентилационните системи. Тук можете да прочетете повече за софтуерното премахване на EGR.


Залепване на клапите

С течение на времето се натрупват въглерод и сажди върху вихрови клапи. Това може да ги остави в едно положение – да се заклещят, което ще доведе до лоша производителност и евентуални повреди в двигателя. Когато вихровите ви клапи са блокирани, притокът на въздух в горивната камера се намалява. Това намалява ефективността на двигателя.

Научи още…

Марки автомобили

Audi, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda , Mercedes Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Toyota, VW , Acura, Alfa Romeo, Alpina, Aston Martin, Bentley, Brabus, Bugatti, Buick, Cadillac, Chery, Chevrolet, Chrysler, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Daimler, Datsun, Dodge, Eterniti, Ferrari, GMCGMC, Great Wall, Holden, Hummer, Infiniti, Innocenti, Isuzu, Jaguar, Jeep , Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Lincoln, Lotus, Maserati, Maybach, McLaren, Mercury, MG, MINI, Morgan, Pagani, Plymouth, Pontiac, Porsche, Proton, RAM, Rolls Royce , Rover, Saab, Smart, Ssang Yong, Subaru, Suzuki, Talbot, Tata, Tesla, Venturi , Volvo

Камиони

Iveco, Mercedes-Benz, DAF, MAN, Ford , Renault , Scania, Volvo и други …

Трактори

JOHN DEERE, NEW HOLLAND, MASSEY FERGUSON, CASE IH , LAMBORGHINI , DEUTZ FAHR, FENDT, LS, CLAAS, KUBOTA и други …