Софтуерно премахване на DPF / ДПФ филтър


Софтуерно премахване изтриване на DPF филтър Пловдив

Софтуерно премахване на DPF / ДПФ филтър

Софтуерно премахване на DPF / ДПФ филтър на дизелови двигатели. Какво е DPF / ДПФ филтър? Това е филтър, инсталиран в изпускателната система и работата му е да филтрира сажди и други частици от отработените газове на двигателя. Превозните средства имат цикъл на регенерация, който използва гориво за изгаряне на натрупаните сажди. По време на тази регенерация мощността на двигателя намалява и се повишава разхода на гориво. Също така ще достига по-високи температура по времето на цикъла на регенерация – почистване на филтъра. Колкото по- замърсен е филтъра, толкова повече цикли на регенерация ще бъдат изпълнени, защото системата ще се опитва постоянно да се справя с тях и да ги изгаря.


Какви са начините за премахване на DPF / ДПФ филтър

Има два варианта за кардинално решение на проблема:

 1. Премахване на ДПФ филтъра като част от отделителната система. Лошо в случая е, че след това не можете да преминете през технически преглед.
 2. Софтуерното изолиране на DPF / ДПФ филтър, което позволява двигателя да работи без него. Това означава да бъде прекъсната връзката на филтъра с централният компютър, който управлява двигателя. Компютъра ще очаква сигнали от филтъра и ще връща грешки, когато това не се случи. За това се прави софтуерно премахнете филтъра като физическа част.

Какво се случва с превозното средство след софтуерно изключване на DPF / ДПФ филтър?

След премахването на DPF / ДПФ филтъра и неговото софтуерно изолиране, колата, камиона, трактора, комбайната … ще имате следните предимства:

 • Намалява се разхода на гориво
 • Няма да има нужда да почиствате филтъра ръчно в сервиз
 • Няма да се включва авариен режим
 • Повишава се мощността на двигателя
 • Удължава се живота на двигателя
 • Двигателят не достига много високи температури
 • Няма опасност да има смесване на масло и гориво
 • Двигателя работи много по-добре и се повишава производителността му
 • Няма да се налага да използвате добавки към дизеловото гориво

Всичко това са огромни предимства за превозното средство – независимо от коя категория е – леки автомобили, товарна или земеделска техника … След правилното софтуерното изолиране на DPF / ДПФ филтъра и написване ECU файла, който управлява централният компютър, ще се радвате на производителността на машината си.


Още …. от нашият сервиз за софтуерен чип тунинг премахване на EGR и изолиране на ADBLUE.